motor financieren

Motor financieren: geld lenen voor een motor

Heb je een motor op het oog, maar is er op dit moment geen budget? Gelukkig is een nieuwe motor financieren ook een optie. Door geld lenen ligt ook voor jou een motor binnen handbereik. Dit is mogelijk tegen een lage rente, mits je weet welke lening het beste past in jouw persoonlijke en financiële situatie. Om die reden helpen we je bij Allesoverlenen.nl graag met het vergelijken van de verschillende financieringsvormen.

Waarom geld lenen voor een motor?

Een nieuwe motor kopen is een kostbare investering. En hoe graag je het misschien ook wilt, er is helaas te weinig budget om je droom te realiseren. Toch heb je geen zin om iedere dag opnieuw in de file te staan. Bovendien is het heerlijk om tijdens de zomer te toeren in binnen- en buitenland. Je rijbewijs heb je natuurlijk niet voor niets! Dit maakt de aankoop van een motor aantrekkelijk. Hoewel er een flink prijskaartje aan hangt, ligt de aanschaf door het lenen van geld alsnog binnen handbereik.

De voordelen van geld lenen voor een motor

Een motor financieren is dus een aantrekkelijk alternatief voor eerst zelf geld sparen. Uiteraard gaat je voorkeur uit naar een voordelige motorfinanciering. Daarover later meer. Laten we eerst de voordelen benoemen van geld lenen voor een motor:

 1. Er zijn verschillende leenvormen en daarom is er altijd eentje die perfect aansluit op je wensen.
 2. Geld lenen maakt het mogelijk om een bepaald product te kopen en in dit geval gaat het om een motor.
 3. De motor kan je na het afsluiten van een lening direct gebruiken.
 4. Geld dat je ontvangt via een lening, daar heb je meteen de beschikking over.
 5. Je hoeft niet lang geld te sparen om je droommotor aan te schaffen.

Motor financiering: wat zijn de mogelijkheden?

Een motor financieren kan op allerlei manieren. Wij zetten de verschillende leenvormen voor je op een rij:

 1. Doorlopend krediet: flexibele leenvorm.
 2. Persoonlijke lening: leenvorm met een vaste looptijd.
 3. Motor op afbetaling: je aankoop in termijnen aflossen.
 4. Motor leasen: privé of zakelijk.

Uiteraard gaat je voorkeur uit naar een motorfinanciering waar jij het meest aan hebt. Daarom bespreek je je wensen omtrent geld lenen met een onafhankelijk financieel adviseur.

Persoonlijke lening: leenvorm met een vaste rente

De persoonlijke lening is een interessante optie om je motor te financieren. Deze leenvorm kenmerkt zich door een vaste looptijd en vaste rente. Op die manier weet je precies wat je iedere maand aan aflossing betaalt. Bovendien heb je de garantie dat een lening na een bepaalde looptijd is afgelost. Bedragen die je aflost zijn namelijk niet opnieuw op te nemen. Meestal is boetevrij aflossen mogelijk.

Doorlopend krediet: flexibele geldlening

Heb je een krediet op je betaalrekening? Dit wordt ook wel een doorlopend krediet genoemd. Via een bank of kredietverstrekker is het mogelijk om een extra doorlopend krediet af te sluiten. Deze leenvorm is vooral interessant als je gedurende een langere tijd over extra geld wilt beschikken. Misschien heb je het geld niet alleen nodig voor een motor, maar wil je het ook gebruiken voor een nieuwe keuken of andere verbeteringen in huis. Dan is een doorlopend krediet zeker een interessante leenvorm. Nadelen zijn een variabele rente, de onbekende looptijd en het risico dat je bedragen onnodig opnieuw opneemt. Boetevrij aflossen is bij een doorlopend krediet altijd mogelijk!

Motor op afbetaling: betaal je nieuwste aanwinst in termijnen

De dealer waar je een motor bij koopt, biedt vaak manieren aan als het gaat om motor financiering. Je motor financieren is ook mogelijk door hem in termijnen te betalen. Stukje bij beetje betaal je het aankoopbedrag terug. Dit werkt overzichtelijk en je hebt de motor direct tot je beschikking. Let op: een motor op afbetaling is vaak kostbaar, want bij de dealer betaal je vaak een hogere rente dan wanneer je kiest voor bijvoorbeeld een persoonlijke lening.

Motor leasen: voor particuliere en zakelijke motorrijders

Naast de persoonlijke lening, het doorlopend krediet en de motor op afbetaling is motor financiering ook haalbaar door de motor te leasen. Dit is een interessante keuzemogelijkheid voor zowel particuliere als zakelijke motorrijders. Je betaalt iedere maand een vast bedrag en je komt niet voor verrassingen te staan. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud en de service. Uiteraard zit er bij lease wel een addertje onder het gras. De motor is namelijk niet direct van jou. Dit is pas het geval als je het leenbedrag volledig hebt afbetaald. Wil je weten of motor private lease iets voor jou is? Ga dan langs bij de leasemaatschappij of win advies in bij een financieel adviseur.

Welke lening heeft de laagste rente?

Bij een motor financieren ga je vanzelfsprekend op zoek naar een lening met de laagste rente. Geld lenen kost geld en daarom betaal je altijd rente over het bedrag dat je leent. Koop je een motor op afbetaling of kies je voor een persoonlijke lening? Dan betaal je een vaste rente en weet je dus altijd waar je aan toe bent. Bij een doorlopend krediet steekt dit anders in elkaar. De rente is namelijk variabel en kan tussentijds wijzigen. Bovendien betaal je rente over het bedrag dat je opneemt. Dus als je afgeloste bedragen opnieuw opneemt, dan kan het rentebedrag op lange termijn flink oplopen. Daarom is het belangrijk je te verdiepen in de verschillende financieringsvormen voor je een definitieve beslissing neemt.

Let op: geld lenen… kost geld!

Hoe je het ook wendt of keert, geld lenen kost geld. Die betaal je in de vorm van rente. Om die reden doe je er goed aan de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Kijk niet alleen naar de laagste rente, maar verdiep je ook in de voorwaarden van iedere aanbieder. Wil je dolgraag een motor kopen? Bedenk dan of je voorkeur uitgaat naar een vast bedrag per maand dat je betaalt aan de kredietverstrekker, of dat juist flexibiliteit voor jou belangrijk is. Wij bieden je de mogelijkheid om de verschillende partijen met elkaar te vergelijken op rente én voorwaarden.

Handige tips bij een geldlening voor een motor

Wil je stoer en flexibel tussen auto’s door manoeuvreren? Koop dan een motor waar jij blij van wordt! Dankzij onze tips gaat het je beslist lukken om een passende financiering te vinden voor je motorrijwiel.

 1. Kies voor een lening die past bij de verwachte levensduur van een motor. Je wilt niet nog aan een lening geld betalen als de motor al is afgeschreven.
 2. Let op als je een motor koopt op afbetaling. De motorlening van een dealer is namelijk niet per se de goedkoopste leenvorm.
 3. Sluit niet direct een lening bij je eigen bank, maar vergelijk de verschillende aanbieders met elkaar in je zoektocht naar financiering voor de motor.
 4. Niet alleen een motor kost geld, dit geldt ook voor de motoruitrusting en eventuele accessoires. Neem dit mee bij het aanvragen van een offerte.

Meer informatie over het financieren van een motor:
Independer – Motor Leningen Vergelijken
ING – Motor Financieren

Scroll to Top