kozijnen

Kozijnen financieren

Moderne kozijnen zijn onderhoudsarm, beschermen tegen inbraak en laten de energie rekening dalen. Goede manieren om nieuwe kozijnen te financieren zijn middels een energiebespaarleningen,door ze mee te financieren met jouw hypotheek, een persoonlijke lening, doorlopend krediet, of door koop op afbetaling.

Kozijnen vervangen

Voor veel huiseigenaren is het vervangen van de oude kozijnen een noodzakelijk reparatie, vooral bij oudere huizen. Kozijnen zijn een essentieel onderdeel van elk huis. Kozijnen zorgen er namelijk voor dat de buitenwereld niet ongewenst naar binnen kan komen en dat de woning goed geïsoleerd is. Kozijnen kunnen duur zijn om te vervangen, maar gelukkig zijn er verschillende financieringsmogelijkheden. Wat is de beste oplossing voor uw situatie? In dit artikel bespreken we welke mogelijkheden er zijn om tegen een aantrekkelijke rente nieuwe kozijnen te financieren.

De energiebespaarlening

De energiebespaarlening is een lening om energiebesparende maatregelen in of aan het te financieren en dus de energierekening te verlagen. Het Nationaal Warmtefonds is door de voorwaarden en de rente (vanaf 2.1%), voor veel personen de meest gunstige mogelijkheid om kozijnen te financieren. Het maandbedrag en de looptijd van de lening staan bij een energiebespaarlening vast. Deze lening komt voort uit afspraken gemaakt in het Woonakkoord en het Energieakkoord, met als doel woneigenaren de mogelijkheid geven om energiebesparende maatregelen te nemen. Bekijk onze pagina over de energiebespaarlening voor meer informatie over deze lening en andere energiebesparende maatregelen waarvoor deze lening gebruikt kan worden.

Kozijnen mee financieren met uw hypotheek

Het is ook mogelijk uw hypotheek te verhogen of over te sluiten. Wanneer je jouw hypotheek oversluit, dan los je de hypotheek af en sluit je een nieuwe hypotheek af. Je hebt dan weer alle keuzemogelijkheden wat betreft de rentevaste periode, het rentetarief en de hypotheekverstrekker die u kiest. Vaak zul je echter wel boeterente betalen zodra je voor het einde van de rentevaste periode de overstap maakt naar een hogere hypotheek. Voor het oversluiten van uw hypotheek moet je er wel rekening mee houden dat je vaak een boeterente betaalt wanneer je voor het einde van de rentevaste periode de overstap maakt naar een andere/hogere hypotheek.

Het is ook mogelijk de hypotheek onderhands te verhogen als je jouw hypotheek hoger hebt ingeschreven toen de hypotheek is afgesloten. Je hebt dan bij het afsluiten van de hypotheek een hoger bedrag ingeschreven dan je daadwerkelijk nodig had voor je hypotheek. Door die hogere inschrijving kun je jouw hypotheek verhogen zonder hiervoor naar de notaris te hoeven. Hiervoor wordt wel opnieuw gekeken naar de waarde van de woning en uw inkomen.

Het is ook mogelijk een tweede hypotheek af te sluiten om uw hypotheek te verhogen wanneer je overwaarde heeft op de huidige woning. Voor deze tweede hypotheek wordt ook naar de huidige woning (plus de overwaarde) en je huidige inkomen gekeken en is het ook noodzakelijk om naar een notaris te gaan.

Persoonlijke lening

De persoonlijke lening is voor ook een passende lening voor het financieren van nieuwe kozijnen. Bij deze lening staan zowel de hoogte van de lening, als de rente, als de looptijd vast. Zo weet je precies de maandlasten van deze lening. De rente van deze lening is vaak laag en het bedrag wordt in één keer overgemaakt door de kredietverstrekker. Zo heb je dus direct de mogelijkheid om aan de slag te gaan.

Voordelen:

 • Het geleende geldbedrag wordt in één keer naar je overgemaakt.
 • Iedere maand betaal je een vast bedrag aan aflossing en rente.
 • Je weet precies wanneer de lening is afgelost.
 • De rente wijzigt tussentijds niet.

Nadelen:

 • Boetevrij aflossen is niet altijd mogelijk.
 • Afgeloste bedragen zijn niet opnieuw op te nemen.

Doorlopend krediet

Het doorlopend krediet kenmerkt zich door een de flexibiliteit. Zo bepaal je zelf de looptijd van de lening en afgeloste bedragen zijn ook opnieuw weer op te nemen. Zo beschik je altijd over extra financiële ruimte als daar behoefte aan is.

Voordelen:

 • De looptijd van de lening kun je zelf bepalen.
 • Boetevrij aflossen is altijd mogelijk!

Nadelen:

 • De rente is variabel en kan dus tussentijds wijzigen.
 • Het is soms niet de goedkoopste lening.

Kozijnen kopen op afbetaling

Het is ook mogelijk om kozijnen te kopen op afbetaling (ook wel leasen genoemd). Hierbij zijn de kozijnen direct uw eigendom en moet u maandelijks aflossen. Dit is mogelijk bij verschillende aanbieders, al adviseren wij wel goed de voorwaarden te lezen. De rente en lening voorwaarden variëren namelijk per aanbieder. Vaak is het mogelijk om tussentijds boetevrij af te lossen. Meestal geldt: hoe korter de looptijd van de lening, hoe voordeliger je uit bent. Let goed op de rente, want vaak zijn andere leenvormen voordeliger.

Tips bij het kopen van kozijnen

Wil jij graag nieuwe kozijnen kopen?

 • De rente tussen aanbieders en de verschillende leningen verschilt soms wel 4 procent. Vergelijk dus goed de opties die je hebt.
 • Bekijk altijd goed de voorwaarden die gesteld zijn aan de lening. Let bijvoorbeeld op eventuele boeterente en of het mogelijk is tussentijds af te lossen.
 • Kies een looptijd met bijbehorende afgestemde maandlasten die het beste passen bij jouw situatie.

Meer informatie over het financieren van kozijnen:
ING – Kozijnen Financieren
Becam – Kunststof Kozijnen Financieren

Scroll to Top