elektrische fiets financieren

Elektrische fiets financieren: hoe doe je dat?

Houd je enorm van fietsen en doe je dit het liefst zo comfortabel mogelijk? Wellicht is de elektrische fiets of e bike iets voor jou. Hij maakt fietsen gemakkelijk en geeft je het gevoel dat je de wind continu in de rug hebt. Je gaat een stuk sneller dan op een gewone fiets en bovendien draagt de elektrische fiets bij aan een gezonde levensstijl. Een goede elektrische fiets of e bike kost al snel 1.500 tot 2.000 euro. Dit is een flinke hap uit je bankrekening, daarom is een fiets financieren ook een optie. Hoe werkt dit en waar let je op?

Waarom een elektrische fiets?

Er zijn meerdere redenen waarom het voordelig is een e bike aan te schaffen. Wij zetten een aantal voordelen voor je op een rij:

 • Met de e bike heb je nooit meer wind tegen.
 • Je komt snel van A naar B. De maximale snelheid ligt tussen de 25 en 45 kilometer per uur.
 • Dankzij een e bike pak je minder snel de auto en dus beweeg je meer.
 • Door de auto vaker te laten staan, lever je een bijdrage aan een beter milieu.
 • Een elektrische fiets is gemakkelijk te financieren dankzij een passende lening.

Waarom een elektrische fiets financieren?

De aankoop van een elektrische fiets is een flinke hap uit het budget van je spaarrekening. De prijs van een e bike ligt dan ook hoger dan de aankoop van een ‘gewone’ fiets. Het aankoopbedrag kan je zelf bij elkaar sparen, maar geld lenen is ook een optie. Je hoeft dan niet je spaargeld aan te breken. Dit geld kan je zomaar nodig hebben voor een kapotte wasmachine of auto. Daarnaast zijn er nog meer redenen op te noemen waarom je ervoor kiest om een nieuwe fiets te financieren:

 • Je kiest uit verschillende leenvormen.
 • Een lening boetevrij aflossen is vaak mogelijk.
 • Geld lenen doe je tegen een aantrekkelijke rente, mis je de verschillende aanbieders goed met elkaar vergelijkt.
 • Het afsluiten van een lening doe je zelf.

Wat zijn de mogelijkheden omtrent fiets financiering?

Een fiets financieren? Je kiest uit twee soorten kredieten: de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Beide leenvormen zijn af te sluiten bij een bank of (online) kredietverstrekker. Je kiest voor de leenvorm die het beste aansluit op je persoonlijke en financiële situatie. Er zitten een aantal verschillen tussen de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Dit lichten we graag toe in de volgende alinea’s. Daarnaast vertellen we je ook meer over een andere leenvorm: een elektrische fiets kopen op afbetaling.

Persoonlijke lening: een passende financiering voor je e bike

De persoonlijke lening is een uitstekende manier om de aankoop van een elektrische fiets te realiseren. Bij deze leenvorm draait alles om zekerheid. Bij het aangaan van de lening staan de hoogte van de lening, de rente en de looptijd vast. Op die manier weet je precies wat je iedere maand betaalt aan de persoonlijke lening. De rente is vaak laag en het bedrag dat je leent wordt in één keer op je rekening gestort. Je hebt dus direct de beschikking over een groot geldbedrag.

De voor- en nadelen van een persoonlijke lening

Kies je voor een persoonlijke lening als leenvorm? Houd rekening met zowel de voor- als nadelen.

Voordelen:

 • Het geleende geldbedrag wordt in één keer naar je overgemaakt.
 • Iedere maand betaal je een vast bedrag aan aflossing en rente.
 • Je weet precies wanneer de lening is afgelost.
 • De rente wijzigt tussentijds niet.

Nadelen:

 • Boetevrij aflossen is niet altijd mogelijk.
 • Afgeloste bedragen zijn niet opnieuw op te nemen.

Doorlopend krediet: bepaal zelf de looptijd van je lening

Bij het doorlopend krediet bepaal je zelf de looptijd van je lening. Het is namelijk een flexibele leenvorm en afgeloste bedragen zijn ook weer door jou op te nemen. Verder kenmerkt deze leenvorm zich door een variabele rente en betaal je alleen rente over het krediet dat je daadwerkelijk gebruikt. Bij het afsluiten van de lening kan je meer geld lenen dan nodig is om de elektrische fiets te kopen. Op die manier heb je wat extra geld achter de hand dat je gebruikt voor andere doeleinden.

Voor- en nadelen van een doorlopend krediet

Het doorlopende krediet brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Wij zetten het voor je uiteen.

Voordelen:

 • Je profiteert van een flexibele leenvorm.
 • Je betaalt alleen rente over de bedragen die je opneemt.
 • Je hebt altijd wat extra geld tot je beschikking.
 • Boetevrij aflossen is altijd mogelijk!

Nadelen:

 • De looptijd van deze leenvorm is onbekend, want afgeloste bedragen zijn ook weer op te nemen.
 • De rente is variabel en kan dus tussentijds wijzigen.

Elektrische fiets kopen op afbetaling

Een elektrische fiets kopen en in termijnen betalen? Dit wordt ook wel kopen op afbetaling genoemd. Verschillende (online) fietshandelaren bieden de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden een elektrische fiets in termijnen te betalen. Het is een flexibele financieringsvorm waarbij je zowel de elektrische fiets als accessoires financiert. Vaak is het mogelijk om tussentijds boetevrij af te lossen. Meestal geldt: hoe korter de looptijd van de lening, hoe voordeliger je uit bent. Je betaalt een vaste rente en je bent direct eigenaar van de elektrische fiets.

Hoeveel geld kan ik lenen voor een e bike?

Heb je een elektrische fiets op het oog? Wellicht is het handig om eerst uit te rekenen hoeveel geld je kan lenen voor de elektrische fiets. Waar kijken banken en kredietverstrekkers naar en welke factoren hebben invloed op het afsluiten van een geldlening?

 • De hoogte van je inkomen speelt een rol.
 • Je leeftijd is bepalend voor de hoogte van het leenbedrag.
 • Woon je samen of ben je getrouwd? Dan moet je vaak samen een lening afsluiten.
 • Wellicht heb je elders ook een lening lopen. Soms is het mogelijk om die over te sluiten naar een andere lening tegen een betere rente. Dan betaal je één bedrag voor een hogere lening.
 • De aanvraag van iedere geldlening wordt getoetst bij BKR in Tiel. Met een negatieve BKR-notering is het niet mogelijk om een lening af te sluiten.
 • Tot slot moet je in Nederland wonen en een permanente verblijfsvergunning hebben.

Fiets financieren: vergelijk en bespaar

Een elektrische fiets kopen is hartstikke leuk, maar je wilt natuurlijk ook geld lenen tegen een aantrekkelijke rente. Om die reden is het belangrijk de aanbieders van een elektrische fiets financiering met elkaar te vergelijken. Let op dat je niet alleen kiest voor een lening vanwege de lage rente, maar wees je er ook van bewust dat de voorwaarden in orde zijn. Vul via onze website de benodigde gegevens in en ontdek waar jij een persoonlijke lening of krediet kan afsluiten om de aankoop van een elektrische fiets mogelijk te maken.

Tips bij een elektrische fiets financieren

Heb je een e bike op het oog en wil je een complete financiering voor je elektrische fiets? Met onze praktische tips gaat dit je zeker lukken!

 • De rente tussen aanbieders verschilt soms wel 4 procent. Per maand is dit al snel een bedrag van tientallen euro’s. Ga zorgvuldig te werk en vraag eventueel een expert om met je mee te kijken.
 • Financier niet alleen de elektrische fiets, maar denk ook accessoires zoals een accu en fietshelm.
 • De elektrische fiets kenmerkt zich door een hoog aankoopbedrag. Om die reden is het verstandig om ook een passende verzekering af te sluiten tegen diefstal en schade die je veroorzaakt aan derden.

Meer informatie over een elektrische fiets financieren:
Gazelle – Elektrische fiets op afbetaling
Stella – Elektrische fiets op afbetaling

ING – Persoonlijke lening voor elektrische fiets
ANWB – Fiets Lease

Scroll to Top