lening oversluiten

Lening oversluiten

Heb je meerdere leningen lopen dan bestaat de kans dat het meer geld kost dan nodig is. Bovendien is het onoverzichtelijk als je iedere maand op elk krediet moet aflossen en rente betaalt. Leningen oversluiten is een mogelijkheid om te besparen op de leenkosten. Het helpt daarnaast ook om het overzicht te bewaren, omdat je nog met maar één lening te maken hebt. Er zijn allerlei redenen te bedenken om voor leningen oversluiten te kiezen. Bijvoorbeeld een persoonlijke lening en hypotheek samenvoegen of een doorlopend krediet oversluiten. Zo zijn er ook opties voor een lening oversluiten en bijlenen net als voor een bestaande lening oversluiten. Wij geven je graag onafhankelijke informatie over leningen oversluiten om je een goede keuze te laten maken. Daarbij voorzien wij in verschillende hulpmiddelen, zoals rekenhulpmiddelen en vergelijkers.

Leningen oversluiten om te besparen

Leningen oversluiten is populair omdat het vaak een forse besparing oplevert. Het komt vaak voor dat er naast een doorlopend krediet of persoonlijke lening sprake is van roodstand bij de bank. Of dat er aankopen plaatsvinden met een creditcard net als dat er postorderbedrijven zijn waar het zo gemakkelijk is om op afbetaling te kopen. Als je van al deze leningen en kredieten de rentekosten optelt dan kom je vaak op een hoog bedrag uit. Zo betaal je bij een postorderbedrijf vaak al 10% rente. Dat is best veel en zeker in vergelijking met bijvoorbeeld een persoonlijke lening. De roodstand bij een bank kost eveneens veel geld.

Heb jij te maken met een dergelijke situatie en wil je besparen dan is leningen oversluiten vaak een prima keuze. Het is zelfs zo dat het ook mogelijk is om een enkele lening over te sluiten. Misschien wil je een doorlopend krediet oversluiten omdat je te maken hebt met een hoge rente. Het is niet zo dat leningen oversluiten alleen mogelijk is als je er meerdere hebt. Een persoonlijke lening die je in het verleden hebt afgesloten met een te hoge rente is eveneens over te sluiten. Het doel van leningen oversluiten is dat je kosten bespaart op het lenen. Bijkomend voordeel is dat je een beter overzicht hebt als je maar met één lening te maken hebt.

Onderstaande leningen komen voor oversluiten in aanmerking:

  • Doorlopend krediet
  • Persoonlijke lening
  • Roodstand bank
  • Postorderkrediet
  • Creditcard

Leningen oversluiten door te vergelijken

Allesoverlenen.nl helpt je met het geven van informatie om na te gaan of het voor jou gunstig is om de keuze te maken voor leningen oversluiten. Zo bieden wij de gelegenheid om leningen te vergelijken op basis van rente en overige voorwaarden. Op deze manier heb je de mogelijkheid om met leningen oversluiten te besparen op de kosten. Dat je bespaart op de kosten, heeft met meerdere redenen te maken. Zo is de rente momenteel erg laag en betaal je vaak te veel geld voor bepaalde kredieten. Het vergelijken van aanbieders die leningen oversluiten biedt de helpende hand om fors te besparen op de maandelijkse uitgaven. Het vergelijken van aanbieders is uiteraard van belang omdat je met de nieuwe lening zo goedkoop mogelijk uit wenst te zijn. Daarom is niet alleen de laagste rente van belang, maar net zozeer de overige voorwaarden.

Zo werkt leningen oversluiten

Het is niet moeilijk om leningen over te sluiten naar een enkele lening. Zet eerst alle leningen die je hebt lopen even op een rijtje. Let daarbij ook op de roodstand en op de kredieten van kopen op afbetaling bij postorderbedrijven. Kijk wat de kosten voor de rente zijn en wat je maandelijks betaalt, maar ook naar hoelang je nog aan de lening vastzit. Misschien schrik je wel van het bedrag dat de leningen je iedere maand kosten. Dan is het tijd om onze hulpmiddelen te gebruiken om te kijken wat je kwijt bent aan de hand van het complete leenbedrag van alle leningen. De kans is groot dat leningen oversluiten een forse besparing oplevert. De volgende stap is de aanbieders te vergelijken en vrijblijvend een aanvraag te doen. Je krijgt dan concreet de zien wat de besparing je maandelijks en in totaal dus oplevert.

Lening oversluiten en bijlenen

Naast dat het mogelijk is om te besparen, is het eveneens mogelijk om een lening over te sluiten en direct bij te lenen. Een doorlopend krediet oversluiten en bijlenen is bijvoorbeeld een optie. Bijvoorbeeld als je graag een lening wilt voor een specifiek leendoel, zoals een persoonlijke lening om een auto te kopen. Het doorlopend krediet is met het afsluiten van een nieuwe lening af te lossen en je krijgt geld om de auto te schaffen. Uiteraard is het dan wel belangrijk om financieel verantwoord te lenen. Je inkomen en de financiële situatie moeten wel toereikend zijn om een hoger bedrag te lenen. Daar kom je achter door een van de rekentools te gebruiken.

Meer lenen, lagere rente

Het klinkt misschien wat vreemd dat je met meer lenen een lagere rente betaalt. Toch is dat een extra voordeel voor leningen oversluiten. Kleineren leningen kosten vaak elk afzonderlijk meer en door deze samen te voegen kom je op een hoger leenbedrag uit. Het voordeel is dan dat je lagere rente betaalt omdat er sprake is van een hoger bedrag dat je leent. Daarom is leningen oversluiten voor veel mensen een aantrekkelijke optie. Je bespaart direct geld met een simpele keuze door kleine leningen over te sluiten naar één grotere lening.

Scroll to Top