keuken financieren

Keuken financieren: maak je dromen waar

Een nieuwe keuken is kostbaar, want je bent er al snel duizenden euro’s aan kwijt. Om die reden is een keuken financieren een aantrekkelijke optie. Geld lenen voor een nieuwe keuken is een manier om je wensen te verwezenlijken. Er zijn verschillende manieren om dit te realiseren. Want hoe kan je een nieuwe keuken financieren als je al een hypotheek hebt en wat is eigenlijk het verschil tussen een doorlopend krediet en een persoonlijke lening? Wij geven je alle informatie die nodig is om tot een goede beslissing te komen.

Waarom geld lenen voor een nieuwe keuken?

Voor een nieuwe keuken ben je al snel een bedrag kwijt van minimaal 10.000 euro. Dit geld heb je niet altijd op je spaarrekening staan. Juist die hoge prijs maakt dat je op zoek gaat naar een passende geldlening om de keuken mee te financieren. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Geld lenen bij familie of vrienden doe je liever niet, want je wilt geen scheve gezichten of mogelijke spanningen. De hypotheek verhogen is wel een optie, maar ook een persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten zijn mogelijkheden. Wat is het beste in jouw situatie?

Financier de keuken door het verhogen van je hypotheek of het afsluiten van een tweede hypotheek

Schaf je de nieuwe keuken aan bij de aankoop van een nieuwe koopwoning? Dan is je keuken financieren middels de hypotheek een optie. Woon je al een tijd in je woning en besluit je na een aantal jaren om een andere keuken te plaatsen? Houd er dan rekening mee dat je de oorspronkelijke hypotheeklening vaak niet kan gebruiken om de keuken te financieren. In zo’n moet je de bestaande hypotheek verhogen. Is er in de hypotheekakte een verhoogde inschrijving opgenomen, dan hoef je niet langs de notaris en dit scheelt je de nodige kosten. Wel moet je vaak de volledige hypotheekprocedure opnieuw doorlopen en dus ben je veel tijd kwijt.

In de praktijk komt het nog maar weinig voor, maar een keuken financieren is ook mogelijk door het afsluiten van een tweede hypotheek. Dit is een geheel nieuwe lening en de rente is vaak hoger dan de ‘normale’ hypotheekrente. De kosten zijn vaak hoog, een taxatie is noodzakelijk en je moet langs de notaris voor het opstellen van een akte. Een tweede hypotheek is daarom vooral interessant als het om zeer hoge bedragen gaat.

Persoonlijke lening voor een nieuwe keuken

Naast het verhogen van de hypotheek is er ook de persoonlijke lening als je geld wilt lenen voor een keuken. Een keuken financieren middels een persoonlijke lening is een optie die vaak wordt gekozen door consumenten. De rente van een persoonlijke lening is hoger dan het verhogen van de hypotheek, maar is wel aantrekkelijk als je binnen een bepaalde tijd een lening wilt aflossen. Extra aflossen is niet altijd mogelijk. Gelukkig levert een persoonlijke lening wel meer voordelen op en die lichten we graag toe in de volgende alinea.

De voordelen van een persoonlijke lening

De rente van een persoonlijke rente is fiscaal aftrekbaar. Dit is alleen mogelijk wanneer het gaat om woningverbetering. Het plaatsen van een nieuwe keuken valt hieronder en dus profiteer je van dit extra voordeel. Daarnaast geniet je bij een persoonlijke lening van een vaste looptijd, een vast maandbedrag én een vaste rente. Dit biedt zekerheid, want je weet altijd waar je aan toe bent. Bovendien loop je ook niet het risico dat je afgeloste bedragen weer opneemt, want dat is bij de persoonlijke lening niet mogelijk.

Doorlopend krediet om een keuken te financieren

Wil je meer flexibiliteit als het gaat om geld lenen? Dit is mogelijk met een doorlopend krediet. In tegenstelling tot bij een persoonlijke lening kan je hier afgeloste bedragen opnieuw opnemen. Hoe langer de looptijd, hoe hoger de rente. Bovendien is de rente variabel en over het algemeen hoger dan bij een persoonlijke lening. De rente is ook niet fiscaal aftrekbaar en daarom kiezen steeds meer mensen voor het verhogen van de hypotheek of het afsluiten van een persoonlijke lening.

De voordelen van een doorlopend krediet

Geld lenen door het afsluiten van een doorlopend krediet is interessant als je een lening wilt met een flexibel karakter. Daarnaast betaal je alleen rente over het opgenomen gedeelte van de lening en extra aflossen kost je vaak geen geld. Echter, lenen kost geld en dit wordt vooral zichtbaar bij het doorlopend krediet. Om die reden raden wij aan altijd in gesprek te gaan met een onafhankelijk financieel adviseur. Die onderzoekt welke lening het beste bij je past en wat financieel haalbaar is in jouw situatie.

Geld lenen voor een keuken: vergelijk en ga langs bij een financieel adviseur

Geld lenen kost geld, ook als het gaat om een keuken financieren. Daarom doe je er goed aan de verschillende opties met elkaar te vergelijken. Dit maakt het voor jou gemakkelijker om een keuze te maken welke mogelijkheid het beste bij je situatie past. Doe je dit liever niet zelf en wil je graag advies op maat? Laat een berekening maken door een onafhankelijk financieel adviseur. Deze persoon is niet gebonden aan een bepaalde geldverstrekker en dus kan je vertrouwen op een deskundig en betrouwbaar advies.

Financier je droomkeuken

Wil je dolgraag een droomkeuken in je (huidige of toekomstige) huis en zoek je naar een manier om dit financieel mogelijk te maken? Het verhogen van de hypotheek, het afsluiten van een tweede hypotheek, maar ook de keuze voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet behoren tot de opties. Niet altijd is iedere optie verstandig en soms zelfs ook niet mogelijk. Daarom loont het om de verschillende mogelijkheden op een rijtje te zetten en op basis van objectief advies een beslissing te maken. Op die manier weet je dat je ook in de toekomst probleemloos aan je betalingsverplichtingen kan voldoen.

Meer informatie over het financieren van een keuken:
Nationale Nederlanden – Geld lenen voor een keuken
Rabobank – Je verbouwing financieren

Independer – Leningen vergelijken

Scroll to Top